США потерпіли фіаско під час випробування гіперзвукової зброї

09:26, 22.10.2021
США потерпіли фіаско під час випробування гіперзвукової зброї

Гіперзвукової ракети новітньої розробки

США провалили випробування гіперзвукової ракети новітньої розробки. Ракета-носій була запущена, проте вийшла з ладу і не змогла виконати завдання.

 

Як інформує УМ, про цро це 22 жовтня повідомило інформаційне агентство Reuters з посиланням на власні джерела, знайомі з підсумками випробувань.

 

Джерела розповіли агентству, що метою випробувань була перевірка швидкісних і польотних якостей одного з гіперзвукових літальних апаратів, розроблених Пентагоном. А конкретніше - перевірка того, як апарат буде поводитися в польоті. Гіперзвуковий літальний апарат запускається з ракети-носія у верхніх шарах атмосфери та потім розвиває швидкість близько 6200 км/год.

 

Однак цього разу справа не дійшла навіть до запуску - вийшла з ладу запущена ракета-носій і перевірити апарат не вийшло.

 

При цьому 21 жовтня Військово-морські сили та армія США заявили про успішне випробування прототипів компонентів гіперзвукової зброї. За їхніми даними, було проведено три випробування і всі три виявилися успішними.

 

Як повідомляла УМ, речник МЗС Китаю Жао Ліджіан спростував новину видання Financial Times про начебто випробовування країною гіперзвукової ракети, здатної нести ядерний заряд.