Київ на порозі «червоної» зони – Кличко

13:13, 21.10.2021
Київ на порозі «червоної» зони – Кличко

У Києві катастрофічна ситуація із захворюванням на ковід - столичні лікарні "забиті" пацієнтами. (Фото: Фейсбук Віталій Кличко)

У Києві, в п'ятницю, 22 жовтня, відбудеться засідання Комісії з надзвичайних ситуацій, яка ухвалить рішення про запровадження додаткових обмежень і функціонування столиці в умовах червоної зони карантину.

 

Як інформує УМ, про це 21 жовтня Київський міський голова Віталій Кличко заявив під час засідання Київради та на своїй сторінці у Телеграм.

 

«Днями Київ потрапить в червону зону карантину. Бо ситуація з розповсюдженням вірусу, на жаль, в нашому місті погіршується. Тільки за минулу добу в Києві зареєстровано понад тисячу хворих, 39 летальних випадків», - сказав Кличко.

 

За його словами, у п'ятницю відбудеться засідання комісії з надзвичайних ситуацій Києва. «Комісія ухвалить рішення про запровадження додаткових обмежень і функціонування столиці в умовах червоної зони, в яку ми потрапимо днями», - наголосив він.

 

Кличко уточнив, що ліжка в столичних лікарнях заповнюються. Вже понад 50% ліжок, які підготувало місто для лікування хворих на коронавірус, заповнені, а з киснем заповнені більш як 63%.

 

Кличко також доручив Департаменту охорони здоров’я КМДА активізувати кампанію з вакцинації жителів Києва.

 

Додамо, що в Києві за минулу добу зафіксовано 1192 підтверджених випадки захворювання на коронавірус.

 

Як повідомляла УМ, прем’єр-міністр Денис Шмигаль каже, що Україна зіткнулася з найбільшими викликами коронавірусної загрози за весь час пандемії.