Представники ОБСЄ за лінією відведення зафіксували десятки одиниць техніки окупантів

15:05, 20.10.2021
Представники ОБСЄ за лінією відведення зафіксували десятки одиниць техніки окупантів

Місія ОБСЄ чітко фіксує всі порушення окупантів на Донбасі. (Фото: Фейсбук ООС)

Незважаючи на блокування російськими найманцями, місія ОБСЄафіксувала 70 одиниць бойової техніки збройних формувань РФ, розміщених поза межами визначених районів відведення.

 

Як інформує УМ, про це 20 жовтня у Фейсбуці повідомила пресслужба штабу ООС із посиланням на звіт СММ ОБСЄ від 19 жовтня.

 

«Продовжується блокування офісу Місії в Донецьку. СММ не вдалося відрядити звідти жоден патруль для виконання передбачених її мандатом завдань, що ключовим чином впливає на якість її роботи. Однак Місії вдалось зафіксувати 70 одиниць бойової техніки збройних формувань РФ, розміщених поза межами визначених районів відведення», - йдеться в повідомленні.

 

Зокрема, зазначається, що в районі Тернове було виявлено 22 танки та 48 бойових бронемашин.

 

В штабі також наголосили, що зосередження бойової техніки у такій кількості може свідчити про наміри створення та злагодження двох батальйонно-тактичних груп з метою посилення підрозділів на лінії розмежування. Водночас підрозділи Об’єднаних сил перебувають на раніше визначених позиціях і неухильно дотримуються зобов’язань щодо всеосяжного режиму припинення вогню, які були досягнуті в рамках ТКГ.

 

Нагадаємо, що 19 жовтня, російсько-окупаційні війська 8 разів порушили режим припинення вогню на сході України. Внаслідок ворожого вогню один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення.

 

Неспокійно було і в поперндні дні: як повідомляла УМ, протягом затяжних святкових вихідних, які тривали чотири дні, бойовики «ЛНР» та «ДНР» 25 разів обстріляли українські позиції: