У Києві озброєний чоловік потрапив до приймальні депутатки-«слуги», фото

14:58, 19.10.2021
У Києві озброєний чоловік потрапив до приймальні депутатки-«слуги», фото

Затриманий правоохоронцями зловмисник. (Фото: сайт Найполіції)

У Києві невідомий увірвався до громадської приймальні депутата столичної міської ради від "Слуги народу".

 

Поліція відкрила кримінальне провадження.

 

Як інформує УМ, про це 19 жовтня повідомили в поліції Києва на своєму сайті.

 

У вівторок, 19 жовтня, близько 10.00 години до Печерського управління поліції надійшла інформація про те, що у приміщення громадської приймальні на вулиці Лютеранській хуліганить невідомий.

 

Інцидент відбувся в приймальні депутатки від «Слуги народу» Лілії Пашинної.

 

На повідомлення прибули спецпризначенці полку № 2.

 

Як повідомив начальник Печерського управління поліції Андрій Дуброва, на місці до правоохоронців звернувся помічник депутата міської ради, який повідомив обставини події.

 

«До приміщення увірвався чоловік, розбив скло у вхідних дверях та замалював із балончика таблички. Далі порушник спустився на нижній поверх, де знаходяться щити електромережі, та вирвав звідти дроти.

 

Отримавши повідомлення про подію, спецпризначенці полку поліції особливого призначення № 2, які знаходились неподалік, оперативно затримали 31-річного уродженця Полтавщини та передали слідчо-оперативній групі», - розповів Дуброва.

 

Зараз із затриманим спілкуються слідчі та встановлюють мотиви скоєного.

 

 

У ході поверхневого огляду слідчі виявили та вилучили предмет, схожий на пневматичний пістолет та балончик з фарбою. Зловмисника затримали.

 

За погодженням із Печерською окружною прокуратурою слідчі внесли відомості про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною четвертою статті 296 Кримінального кодексу України - хуліганство.

 

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у скоєнні цього злочину та обрання запобіжного заходу. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.