Катерина Бабкіна виграла більше мільйона гривень за книгу польською мовою, фото

12:17, 19.10.2021
Катерина Бабкіна виграла більше мільйона гривень за книгу польською мовою, фото

Президента Вроцлава Яцек Сутрик та Катерина Бабкіна, (Фото: Radio Wrocław)

Українська письменниця Катерина Бабкіна отримала літературну премію «Ангелу» - найважливішу відзнаку, яка вручається письменникам із Центральної Європи, чия проза була надрукована польською мовою.  

 

Як інформує УМ, про це повідомило польське видання Radio Wrocław.

 

Книга «Мій дід танцював краще за всіх» також перемогла під час голосування читачів в Інтернеті.

 

 

У нагороду за перемогу Катерина Бабкіна отримала 150 тисяч злотих, що складає понад 1 млн гривень. Відзнаку письменниця отримала з рук президента Вроцлава Яцека Сутрика.

 

«Досі не можу повірити, що я виграла. Адже разом зі мною були висунуті письменники, яких я люблю й дуже поважаю. Також я дуже щаслива, що отримала нагороду від читачів та тримісячну резиденцію у Вроцлаві», – розповіла під час заходу письменниця.

 

За її словами, «Мій дід танцював краще за всіх» – це серія оповідань, зібраних в одну історію.

 

«П’ять сімей, діти яких зустрічаються в школі 1 вересня у перший рік незалежності України, і залишаються друзями на все життя. Це, власне, про моє покоління», – розповіла Бабкіна.

 

Усього за перемогу змагались 143 книги авторів з різних країн. До номінації потрапили 7 з них, а журі обрало кращим твір українки.

 

Катерині Бабкіній – 36 років, народилась в Івано-Франківську. Пише прозу і поезію.

 

Тексти письменниці перекладені польською, німецькою, англійською, шведською, французькою, румунською, чеською та російською мовами. Перший роман Катерини Бабкіної “Соня” увійшов до довгого списку “Книги року BBC”.