МОЗ рекомендує почати шкільні осінні канікули тижнем раніше

10:14, 13.10.2021
МОЗ рекомендує почати шкільні осінні канікули тижнем раніше

Міністр Віктор Ляшко пропонує ліпше перестрахуватися, адже "Береженого - Бог береже!"

Національна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій рекомендує Міністерству освіти і науки перенести початок канікул з 25 жовтня на 18 жовтня.

 

Як інформує УМ, про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

 

«Це дозволить нам стримати в певних відсотках активний епідпроцес, який сьогодні зафіксований на території нашої держави», – вважає міністр.

 

При цьому Ляшко додав, що наразі не готовий відповісти, скільки триватимуть осінні канікули.

 

«Ми зараз говоримо про те, щоб наблизити канікули, а надалі будемо дивитися залежно від епідситуації. Або рекомендуватимемо подовжити, якщо буде позитивна динаміка, або будемо ухвалювати інші рішення. Все залежатиме від ситуації, яку будемо фіксувати…

 

Питання в тому, що навчальний процес пов’язаний зі збільшеною кількістю контактів серед дорослого населення», – наголосив міністр охорони здоров’я, який додав, що «зазвичай канікули або призупинення навчального процесу призводить до як мінімум на 15% зниження захворюваності уже через 5 днів після ухвалення цього рішення», - пояснив, зокрема, міністр.

 

Зауважимо, що у Львові через зростання кількості хворих на коронавірус з 18 жовтня школи та гуртки переходять на дистанційне навчання, також призупиняються планові госпіталізації та операції в лікарнях.

 

В Харківській області через зростання кількості хворих на коронавірус школярів вирішили відправити на канікули на тиждень раніше — з 18 жовтня.