На День вчителя учні школи №5 Києва презентують рекордний кросворд

09:49, 01.10.2021
На День вчителя учні школи №5 Києва презентують рекордний кросворд

Букви кросворду нанесені на хенд-мейд кубики та розташовані на стіні в холі школи. (Фото: facebook.com/Лана_Вєтрова)

Учні школи №5 Печерського району міста Києва підготували оригінальний подарунок для своїх педагогів з нагоди Дня вчителя.

 

Зокрема, школярі самі придумали та власноруч створили найбільший об’ємний кросворд, слова якого, на їх думку, відображають цінність освіти.

 

Букви кросворду  нанесені на хенд-мейд кубики та розташовані на стіні в холі школи. Цей подарунок вони презентують вчителям і зафіксують рекорд у п’ятницю, 1 жовтня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила керівник Національного реєстру Рекордів України Лана Вєтрова у соцмережах.

 

«Кросворд складається із 1153 символів, 203 слів, має розмір 8 м2. Усі слова мають від 2 до 5 перетинів, що свідчить про певний рівень складності кросворду. Горизонталь містить 98 слова. Вертикаль - 104 слова», - написала пані Вєтрова.

За її словами, запитання до кросворда учні напередодні складали командно та писали їх маркерами на аркушах ватману, що був прикріплений в холі школи.

 

Назва кросворда захована в загадані слова та зображена на кубиках оранжевого кольору. Основні слова кросворду: освіта, доброчесність, екологічність, волонтерство, комунікація, вчитель, учень, дислексія.

 

Лана Вєтрова наголошує: «Увага! Жовтень - місяць міжнародної обізнаності про дислексію. Школа №5 м. Києва підтримує інклюзивну освіту. У школі навчаются діти з підтвердженим діагнозом «дислексія» - нездатність читати та писати».

 

У зв'язку з цим, всі букви, а також видрукувані запитання до кросворду були створені за допомогою спеціального шрифту dyslexic tolerant.

 

У створенні кросворду активну участь брала школярка-дислексик Дарина Зайко, яка сама склала декілька запитань до кросворда і написала їх на аркуші ватману.

 

Зазначимо, раніше школа №5 м. Києва вже ставала рекордсменом України. У 2020 році школярі до Дня вчителя створили найдовше привітання, написане власноруч.

 

Кросворд та запитання можна отримати в надрукованому вигляді на аркушах А4 після фіксації Рекорду України.

 

Нагадаємо, День учителя в Україні відзначають у першу неділю жовтня. Цього року свято припадає на 3 жовтня.