Політв'язня Газієва у Росії в тюремній лікарні побили і насильно поголили бороду

11:25, 29.09.2021
Політв'язня Газієва у Росії в тюремній лікарні побили і насильно поголили бороду

Кримський татарин, політв'язень Сервет Газієв.

У російському Ростові-на-Дону в тюремній лікарні побили й насильно поголили бороду кримському татарину, політв'язню Сервету Газієву, який нещодавно переніс інсульт.

 

Як інформує УМ, про це повідомила адвокат Ліля Гемеджі  -  пише Facebook-спільнота «Кримська солідарність».

 

Гемеджі розповіла, що в Міжобласній туберкульозній лікарні № 19 в Ростові-на-Дону до 61-річного кримськотатарського політв'язня Сервета Газієва було застосовано фізичне насильство. Його стан погіршився на тлі раніше перенесеного мікроінсульту.

 

"В останній день перебування чоловіка в МОТБ-19, перед випискою, його повалили на підлогу, скрутили йому руки, били по спині і поголили бороду", - уточнила адвокат.

 

"Його стан викликає серйозне занепокоєння після перенесеного в слідчому ізоляторі мікроінсульту на тлі регулярно ненадаваної медичної допомоги, тепер у нього німіє рука після побоїв", - розповіла Гемеджі.

 

Також дивіться: Окупанти підготували "свідків" у "справі Єсипенка": вони не плуталися, як попередні, і використовували спеціальну термінологію, - адвокат Дінзе. ВIДЕО

 

Адвокат підкреслила, що два юристи намагалися потрапити до Газієва в ростовське СІЗО-5, але їм це не вдалося.

 

Про інсульт, після якого у Газиева стався параліч обличчя, повідомила в липні український омбудсмен Людмила Денісова. Про погіршення здоров'я Гзієва Денісова повідомляла і в 2019 році, і в травні 2021 року. Кримський татарин позбавлений волі в 2019 році. Газієв проходить у справі "другої Сімферопольської групи" Хізб ут-Тахрір.