У окупованому Криму почалися масштабні навчання російських десантників

10:34, 27.09.2021
У окупованому Криму почалися масштабні навчання російських десантників

Навчання проходитимуть протягом трьох днів на полігоні Опук в східній частині Криму. (Фото: facebook.com/mod.mil.rus)

Росія розпочала масштабні військові навчання десантників в окупованому Криму в понеділок.

 

У військових навчаннях на анексованому півострові візьмуть участь майже 2 тисячі військових РФ і більше 100 одиниць техніки.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє ТАСС з посиланням на Міноборони РФ.

 

Навчання проходитимуть протягом трьох днів на полігоні Опук в східній частині Криму.

 

"Підрозділи відпрацюють ведення оборони, в ході якої вогнем зі штатного озброєння бойової техніки спільно із зенітно-ракетними, протитанковими, вогнеметними, артилерійськими і снайперськими підрозділами виконають вправи бойових стрільб", - сказано в повідомленні.

 

Тренування розпочалися з так званого "марш-кидка підрозділів" до місця виконання завдань, для цього використовують бойові машини десанту БМД-4М і бронетранспортери БТР-МДМ "Ракушка".

 

Також російські військові будуть проводити навчання вдень ​​івночі, а на кінцевому етапі РФ планує відпрацювати заплановані наступальні дії, що завдають шкоди умовному противнику вогнем з танків Т-72Б3, 120-мм самохідно-артилерійських знарядь 2С9 "Нона-С" і 122-мм гаубиць Д-30.

 

Під час навчань будуть задіяні різні види зброї. Зокрема, автомати АК-12, кулемети "Печеніг", гранатомети РПГ-7Д, 12,7-мм великокаліберний кулемет "Корд", реактивний піхотний вогнемет РПО-А "Джміль", автоматичний 30-мм гранатомет АГС-30 і снайперське озброєння.

 

Нагадаємо, що раніше Росія провела в Криму стрільби на тлі навчань в Україні. Російські кораблі стріляли по морських і повітряних цілях в анексованому Криму, поки на материковій частині України відбулися українсько-американські навчання.

 

Також повідомлялося, що в Криму спустили на воду ракетний корабель. На захід до Керчі прибув головнокомандувач ВМФ Росії адмірал Микола Євменов у супроводі групи адміралів і офіцерів.