Нацполіція перейшла на посилений режим роботи до 8 жовтня

14:30, 25.09.2021
Нацполіція перейшла на посилений режим роботи до 8 жовтня

Глава МВС Денис Монастирський збирав керівників підрозділів патрульної поліції з усієї України напередодні посилення режиму (Фото: facebook.com/UA.National.Police)

Керівництво Нацполіції перевело весь особовий склад кримінальної поліції і слідчих підрозділів на посилений варіант служби з 25 вересня по 8 жовтня.

 

Поліцейські будуть працювати понаднормово, але не більш як 12 годин на добу і шість днів на тиждень.

 

Як передає Україна молода, відповідний наказ підписав глава Нацполіції Ігор Клименко напередодні.

 

Копію наказу Клименка спочатку оприлюднила низка ЗМІ, згодом існування такого наказу офіційно підтвердило Управління Нацполіції в Тернопільській області.

 

"Такі заходи пов'язані із загостренням криміногенної обстановки в державі та вчиненням злочинів із застосуванням зброї. Поліцейські будуть проводити комплекс профілактичних заходів і превентивну роботу з протидії злочинності в області", - наголошують у поліції Тернопільщини.

 

Зауважимо, що в день підписання наказу, 24 вересня, в МВС зібрали усіх керівників підрозділів патрульної поліції України. Під час зустрічі міністр внутрішніх справ Денис Монастирський обговорив із ними «проблемні питання, які виникають в підрозділах у регіонах».

 

При цьому, в МВС не повідомляють про те, що керівництво відомства і Нацполіції обговорювало з підлеглими заплановане посилення служби. Хоча очевидно, що їх збирали саме для цього.

 

Зазначалося, що глава Нацполіції Ігор Клименко лише наголосив, що патрульна поліція у містах має підтримку понад 50%.

 

«Ми кожного дня маємо справу з ДТП та загибеллю людей. Щодня зупиняємо порушників правил дорожнього руху. Нашу роботу часто критикують саме за те, що ми не даємо порушувати людям, які на підпитку сідають за кермо чи порушують інші правила та закони. Але ми маємо зберегти цю довіру. Зараз мало молоді погоджується працювати у такому шаленому графіку як у вас – 24/7. Але ви маєте, все одно, вчасно приїздити на виклики. Не суттєво, чи в столиці, чи в регіонах», - наголосив Ігор Клименко.

 

 

Як повідомляла «УМ», 22 вересня під Києвом обстріляли авто першого помічника президента Сергія Шефіра. В результаті обстрілу був поранений водій, сам Шефір не постраждав.

 

Пізніше в МВС заявили, що розглядають три основні версії замаху.