Коломойському дозволили продати нерухомість у Техасі для погашення боргів

12:21, 24.09.2021
Коломойському дозволили продати нерухомість у Техасі для погашення боргів

У США пішли на поступки українському олігарху.

США дозволили компанії українського олігарха Ігоря Коломойського продати «заморожену» будівлю в Техасі, щоб за прибуток виплати податкові борги.

 

Федеральна окружна суддя США Марсія Кук задовольнила клопотання Міністерству юстиції і дозволила олігарху продати будівлю в Далласі.

 

Як інформує УМ, про це повідомили світові ЗМІ.

 

У цій будівлі колись була розташована компанія ElectronicDataSystems, заснована колишнім кандидатом у президенти США Россом Перо.

 

Покупцем виступила північнотехаська компанія з нерухомості Centurion American, яка заплатила Коломойському 23,3 мільйона доларів. Продаж буде завершений 27 вересня.

 

Річ у тім, що з цією будівлею пов’язано понад 425 тисяч доларів боргу податку на нерухомість, пені та виплат на користь місцевої громади.

 

Після виплати боргів та податків решта прибутку від продажу буде поміщена на депозитний рахунок, яким до кінця судового розгляду керуватиме американський уряд.

 

Торік Міністерство юстиції звинуватило Ігоря Коломойського, поміж іншого, в тому, що він придбав будівлю в Далласі, а також ще два об’єкти в штатах Кентуккі та Огайо за кошти, виведені з ПриватБанку в Україні. Як стверджується, усі три об’єкти підлягають конфіскації на підставі порушень федерального законодавства США про відмивання грошей. Водночас Коломойський відкидає усі звинувачення.

 

ПриватБанк націоналізували 18 грудня 2016 року, на той момент це був найбільший приватний банк України. На його докапіталізацію держава витратила майже 200 мільярдів гривень. Американська компанія Kroll за підсумками аудиту встановила, що до націоналізації ПриватБанк був обʼєктом масштабних і скоординованих шахрайських дій, що призвело до збитків щонайменше на $5,5 мільярда. Колишні акціонери — бізнесмени Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов — у судовому порядку намагаються домогтися скасування націоналізації та повернути банк.

 

ПриватБанк вважає, що його колишні власники Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов відмили майже $800 мільйонів. Також у фінустанові заявляли, що бізнесмени скупили активи у США (нерухомість і компанії) на сотні мільйонів доларів за рахунок фіктивних позик, які ПриватБанк видавав компаніям бізнесменів.