У Нью-Йорку Зеленський провів переговори з Джонсоном

12:57, 23.09.2021
У Нью-Йорку Зеленський провів переговори з Джонсоном

Під час Нью-Йоркських переговорів. (Фото:Офісом президента)

На зустрічі у Нью-Йорку президент України Володимир Зеленський та прем’єр Британії Борис Джонсон обговорювали поглиблення торгової і безпекової співпраці.

 

Як іеформує УМ, про це йдеться у комюніке, оприлюдненому Офісом президента за підсумками розмови.

 

Зазначається, що сторони позитивно оцінили перші результати дії Угоди про політичне співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство між Україною та Британією, і двосторонній товарообіг за перше півріччя 2021 року зріс на понад 70%.

 

Обговорювали безпекову ситуацію на сході та довкола України, безпекову ситуацію в Чорному й Азовському морях та у Криму.

 

«Окрему увагу під час зустрічі було приділено подальшій взаємодії з Великою Британією щодо розвитку оборонних спроможностей України та зміцнення українського флоту», сеазано, зокрема, в повідомленні.

 

Володимир Зеленський подякував британській стороні за підтримку у створенні Кримської платформи та постійну увагу до ситуації на окупованому півострові.

 

Також говорили про співпрацю у сфері енергетики, зокрема атомної, та виклики для Європи у зв’язку із російським газопроводом "Північний потік-2".

 

«Співрозмовники також обговорили подальші заходи політичного діалогу на найвищому рівні, зокрема проведення інавгураційного засідання Діалогу стратегічного партнерства», - додали в комюніке.

 

Повідомляється, що Володимир Зеленський запросив Бориса Джонсона до України, а також висловив намір взяти участь у кліматичній конференції у Глазго, що відбудеться 1-2 листопада.