В Україні Facebook запускає функцію сповіщення, яка спрощує знаходити зниклих дітей

14:49, 22.09.2021
В Україні Facebook запускає функцію сповіщення, яка спрощує знаходити зниклих дітей

Систему сповіщення, яку запускає Facebook, допомагає знаходити зниклих дітей в Україні.

Компанія Facebook запускає систему сповіщення, що допомагає знаходити зниклих дітей в Україні. Вона називається AMBER Alert.

 

Як інформує УМ, про це йдеться у релізі компанії від 22 вересня.

 

У разі зникнення дитини Facebook поширить сповіщення AMBER серед користувачів соцмережі саме в тих зонах пошуку, де її бачили востаннє (інструмент визначить ваше місцезнаходження). Ці сповіщення включатимуть детальну інформацію та фотографію дитини. Користувачі соцмережі зможуть отримати всі деталі про зниклого, а також поділитися ними з друзями на платформі.

 

Керівниця відділу довіри та безпеки Facebook Емілі Вачер зазначила, що Україна — 25-та країна у світі, в якій Facebook запускає функцію AMBER Alert.

 

«Наша мета полягає в тому, щоб люди, котрі потенційно можуть допомогти, одержали ці сповіщення та поширили офіційну інформацію про зникнення дитини серед своїх друзів у соцмережі», — сказала Вачер.

 

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров зазначив, що за допомогою AMBER Alert користувачі Facebook у своїй стрічці новин зможуть побачити фотографію дитини та куди звернутися, якщо її бачили.

 

Заступниця Федорова Валерія Іонан розповіла, що у жовтні 2016 року у Флориді опублікували сповіщення AMBER про викрадення 4-річної дівчинки. Її після сповіщення побачила анестезіолог, яка була на обідній перерві, та допомогла врятувати дівчину.

 

Ініціативу запускають разом з Національною поліцією України та Міністерством цифрової трансформації.