У Судані відбулася спроба держперевороту

12:53, 21.09.2021
У Судані відбулася спроба держперевороту

Суданські солдати з підрозділу сил швидкої підтримки.

Державне телебачення Судану у вівторок, 21 вересня, заявило про «невдалу» спробу державного перевороту в країні. Затримано 40 військових.

 

Як інформує УМ, про це 21 вересня повідомила DW.

 

За інформацією телебачення, також була спроба взяти під контроль саму будівлю державного ТБ у місті Омдурман, що неподалік столиці Хартум.

 

У суверенній раді країни, який виконує функцію уряду, заявили, що нині ситуація перебуває під контролем, а правоохоронці незабаром почнуть допитувати підозрюваних в організації перевороту.

 

Також повідомляється про щонайменше 40 затриманих військових.

 

Зазначається, що у Хартумі лише два роки тому стався переворот, учасники якого усунули від влади давнього президента-диктатора Омара аль-Башира. Відтоді Суданом керує перехідна суверенна рада, до складу якої входять як цивільні особи, так і військові.

 

Однак цей орган так і не зміг примирити сторони з глибокими політичними розбіжностями, які існували ще за часів аль-Башира.

 

Щобільше, рада почала проводити жорсткі економічні реформи, щоб претендувати на позики Міжнародного валютного фонду, проте таке рішення викликало опір серед населення.

 

Нагадаємо, що влада Судану заявляла, що видасть Міжнародному кримінальному суду експрезидента Омара аль-Башира та інших осіб, підозрюваних у причетності до масових убивств під час збройного конфлікту у провінції Дарфур.