ДБР не виключає версію вбивства судді Писанця

11:19, 17.09.2021
ДБР не виключає версію вбивства судді Писанця

Суддя Віталій Писанець знайдений мертвим 11 вересня під Києвом, де відпочивав в с. Погреби з "друзями".

Слідство перевіряє всі можливі версії смерті судді Печерського районного суду Києва Віталія Писанця.

 

Як інформує УМ, про це заявив в.о. директора Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов.

 

«Зареєстровано кримінальне провадження за статтею "Умисне вбивство". Ми провели невідкладні слідчі дії і провели слідчий експеримент за участю осіб, які перебували безпосередньо на місці події в той час, коли це сталося....

 

Всі учасники події перебувають у комунікації зі слідчими, тобто за дуже короткий проміжок часу ми поставимо крапку в цьому провадженні», - сказав, зокрема, Сухачов.

 

Сухачов повідомив, що вже проведено судово-медичну експертизу і призначено ще кілька експертиз.

 

«Будуть перевірені всі можливі версії слідства. Про виключення версії навмисного вбивства я б зараз не поспішав стверджувати», – заявив він.

 

«Якщо будуть отримані вагомі докази для підтвердження тієї чи іншої версії і виникне відповідна потреба – будемо обговорювати зміну кваліфікації», – додав Сухачов.

 

Нагадаємо, що суддю Печерського райсуду Києва Віталія Писанця знайшли мертвим у селі Погреби 11 вересня. За фактом смерті судді відкрито кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Досудове розслідування ведуть співробітники ДБР.

 

Суддя відпочивав у компанії друзів: адвоката і слідчого Солом'янського райуправління поліції Києва.

 

Віталій Писанець був суддею Свердловського міськсуду Луганської області з 1998 по 2011 роки, а з 2011 по 2015 роки працював головою зазначеного суду. У 2015 році указом президента України Писанец був переведений до Печерського райсуду Києва.

 

У столичному суді Писанець, серед іншого, був слідчим суддею справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.