Франція ліквідувала лідера Ісламської держави у Сахелі

10:00, 16.09.2021
Франція ліквідувала лідера Ісламської держави у Сахелі

Оголошення про розшук Аднан Абу Валід аль-Сахрауї

Французькі військові заявили про ліквідацію лідера угруповання «Ісламська держава в Великій Сахарі (ІДВС)».

 

Як інформує УМ, про це 16 вересня повідомляє Deutsche Welleіз посиланням на повідомлення Президента Франції в четвер у Твіттері.

 

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що Аднан Абу Валід аль-Сахрауї був «нейтралізований» французькими військами. «Це ще один великий успіх в нашій боротьбі з терористичними угрупованнями в Сахелі», — підкреслив Макрон.

 

ІГВС приписують більшість нападів в регіоні між Малі, Нігером і Буркіна-Фасо. Останнім часом випадки нападу бойовиків цієї та інших терористичних угруповань на цивільне населення в регіоні почастішали.

 

Зауважимо, що наразі в регіоні Сахель розміщено 5 100 французьких солдатів, але до початку 2022 року планується скоротити їх чисельність приблизно вдвічі і припинити військову місію. 14 вересня глава МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан пригрозив вивести французькі війська з Малі, якщо правляча в цій західноафриканській країні військова хунта укладе договір про співпрацю з російською приватною військовою компанією (ПВК) «Вагнера».

 

Французькі військові надають підтримку військам Малі, Мавританії, Буркіна-Фасо, Нігеру і Чаду в боротьбі з екстремістськими угрупованнями. В рамках місій ООН і ЄС в Малі розміщені також кілька сотень солдатів Німеччини. З весни 2020 року в регіоні діє європейська оперативна група сил спеціального призначення «Такуба».

 

Нагадаємо, що рік тому французькі військові ліквідували лідера терористичного угрупування «Аль-Каїда» Абдельмалека Друкделя під час операції в Малі (держава в Західній Африці).