Обстріли на фронті: двоє захисників України загинули, десятеро - поранені

09:51, 12.09.2021
Обстріли на фронті: двоє захисників України загинули, десятеро - поранені

Наслідки вооржих обстрілів Старогнатівки 11 вересня. (Фото: facebook.com/pressjfo.news)

Двоє українських військових загинули, дев’ятеро отримали поранення і один бойове травмуваня внаслідок ворожих обстрілів позицій ЗСУ в районі ООС протягом минулої суботи.

 

Загалом зафіксовано 14 порушень режиму припинення вогню з боку російських окупантів.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує пресцентр командування ОС у ранковому зведенні в неділю.

 

«Унаслідок ворожого вогню двоє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил загинули, дев’ятеро – дістали поранення, ще один – бойове травмування. Стан здоров’я трьох захисників – середньої тяжкості, інших – задовільний», - повідомляють у штабі ООС.

 

Зазначається, що у напрямку Новогнатівки російські найманці обстрілювали наші позиції з заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 122 мм.

 

З цієї ж великокаліберної зброї ворог гатив по цивільній інфраструктурі Новогнатівки, внаслідок чого пошкоджено приватну будівлю та прилеглу територію. Постраждалих серед місцевого населення немає.

 

Також з артилерії калібру 122 мм ворог двічі вів численні обстріли поблизу Верхньоторецького.

 

В районі Золотого-4 окупанти відкривали вогонь по позиціях українських захисників з ручних протитанкових гранатометів, підствольних гранатометів та стрілецької зброї», - йдеться в повідомленні.

 

Найманці також застосували станкові протитанкові гранатомети неподалік Старогнатівки. Поблизу Талаківки та Нью-Йорка найманці вели прицільний вогонь з ручних протитанкових та автоматичних станкових гранатометів.

 

 

Окрім того, у районі Нью-Йорка російсько-окупаційні війська за допомогою безпілотника скинули міни калібру 82 мм.

 

Неподалік Причепилівки ворог застосував гранатомети різних систем та міномети 120-го калібру. Також із гранатометів різних систем та стрілецької зброї було обстріляне Водяне, що на Приазов’ї.

 

Позиції поблизу Новоолександрівки потрапили під обстріл з великокаліберних кулеметів.

 

Крім того, на Донеччині зафіксовано два прольоти ворожих безпілотних літальних апаратів типу «Орлан-10» з перетином лінії розмежування.

 

На обстріли противника українські захисники відкривали вогонь у відповідь.

 

Командування Об’єднаних сил висловило щирі співчуття рідним і близьким загиблих воїнів.

 

Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.

 

«Українські військовослужбовці контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил», - наголошують у штабі ООС.

 

Як повідомляла "УМ", Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив про адекватну відповідь ворогу: за цей період знищено 6 бойовиків  та 12 поранено.