В Афганістані заборонили вуличні протести

12:53, 09.09.2021
В Афганістані заборонили вуличні протести

Таліби готові стріляти в будь-кого хто з ними не згоден.

Своєю першою офіційною заявою афганське МВС під контролем «Талібану» (ісламістський радикальний рух який захопив владу в Афганістані) заборонило в країні вуличні протести. Цього ж дня було оголошено про майбутню заборону жіночого спорту.

   

Як інформує УМ, про це йдеться в першій офіційній заяві міністерства внутрішніх справ в уряді під управлінням «Талібану», яку було поширено в середу, 8 вересня.

 

Порушників і організаторів протестів каратимуть.

 

Надалі організатори протестів повинні заздалегідь, не пізніше ніж за 24 години, повідомляти міністерству юстиції причину проведення акції протесту, її місце і час, а також гасла, які передбачається використовувати, зазначає інформагенція dpa.

 

Причиною для заборони були названі порушення громадського порядку, спричинені протестами проти «Талібану», що пройшли в останні дні. У Кабулі і Гераті таліби розганяли протести пострілами в повітря, повідомляється і про загиблих.

 

Серед учасників протестів в Афганістані чимало жінок, незадоволених обмеженнями, які запроваджують таліби. Зокрема, в середу голова комісії з культури "Талібану" Ахмудаллах Васік заявив в інтерв'ю австралійському каналу CBS, що жінкам Афганістану заборонять займатися спортом.

 

За словами Васіка, під час спортивних ігор з'являється небезпека відкриття обличчя або частин тіла, що не є "ні належним, ні необхідним".

 

Міністерство внутрішніх справ в уряді Афганістану під орудою талібів очолив Сираджуддін Хаккані.

 

Він є лідером "мережі Хаккані", і США розшукують його як "глобального терориста". ФБР пропонує 10 мільйонів доларів за інформацію про місце перебування Хаккані.