Уряд планує санкції щодо будівничих Керченського моста

16:59, 08.09.2021
Уряд планує санкції щодо будівничих  Керченського моста

Під санкції можуть потрапити до 30 осіб.

Кабінет міністрів схвалив і вніс на розгляд Ради національної безпеки й оборони пакет санкцій проти 24 юридичних та 6 фізичних осіб, які причетні до незаконного спорудження і експлуатації Керченського мосту.

 

Як інформує УМ, про це 8 вересня повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

 

Обмеження передбачають блокування можливості користуватися майном на території України, заборону на проведення експортно-імпортних операцій, заборону на виведення капіталів за межі України, зупинку виконання економічних і фінансових зобов’язань та ліцензованої діяльності на території України.

 

Фізичним особам заборонятиметься в’їзд на територію України. Також зазначеним фізособам і повʼязаним з ними особам чи компаніям буде заборонено брати участь у приватизації та оренді державного майна. Санкції пропонується запровадити строком на 5 років.

 

Після запровадження обмежень Міністерство закордонних справ має проінформувати про це рішення компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки, Канади та інших держав і запропонувати їм ухвалити аналогічне рішення.

 

Нагадаємо, що 15 травня 2018 року президент Росії Володимир Путін відкрив автодорожню частину Керченського мосту. ЄС вважає, що цим Росія ще раз порушила суверенітет і територіальну цілісність України.

 

На початку серпня 2018 року Велика Британія ввела санкції проти шести російських компаній, які будували Керченський міст в анексований РФ Крим.

 

У серпні 2018 року Кабінет міністрів затвердив додатковий список із 19 російських компаній та 22 фізичних осіб, до яких застосовані санкції за незаконне будівництво Керченського мосту.