Скид стічних вод здійснювали з судна «IRON DESТINY» в акваторії порту Південний

12:31, 07.09.2021
Скид стічних вод здійснювали з судна «IRON DESТINY» в акваторії порту Південний

Злощасне судно «IRON DESТINY» з якого екіпаж і здійснював несанкціоновані скиди нечистот у море. (Фото: Держекоінспекція)

Працівники Державної екологічної інспекції заявили, що екіпаж іноземного судна «IRON DESТINY» скидає господарсько-фекальні стічні води в акваторії морського порту Південний. Збитки оцінено 21 тисячу доларів, ці кошти належить сплатити до бюджету України.

 

Як інформує УМ, про це повідомила пресслужба Держекоінспекції Південно-Західного округу у Фейсбуці. 

 

«Цей факт було виявлено у ході спільного обстеження внутрішніх морських вод територіального моря та виключної (морської) економічної зони України інспекторами ДЕІ з 1 загоном морської охорони.

За результатами лабораторного дослідження проби морської води встановлено перевищення нормативів гранично допустимих концентрацій по вмісту у воді завислих речовин у 3 рази та заліза загального у 3,4 рази», - сказано, зокрема, у повідомлені ДЕІ.

Спільно із представниками Управління СБУ в Одеській обл. здійснено огляд ошвартованого в акваторії Південної Філії ДП «АМПУ» судна. Відібрані проби води після системи очистки стічних вод судна та встановлено перевищення нормативів гранично допустимих концентрацій по вмісту у воді завислих речовин у 15 разів.

Таким чином, інспекцією при порівнянні результатів проб було виявлено факт погіршення якості води та встановлено факт забруднення територіальних та внутрішніх морських вод України судном «IRON DESТINY» ІМО в результаті скиду господарсько-фекальних стічних вод у кількості 150 куб м. Розмір відшкодування збитків, заподіяних внаслідок забруднення, становить 21 000 доларів США, яка сплачена добровільно в повному обсязі.