У Києві пройшов Марш за права тварин

09:32, 06.09.2021
У Києві пройшов Марш за права тварин

Учасники акції виступили за повну заборону цирків із тваринами, дельфінаріїв, контактних зоопарків, цькувальних станцій і хутрових ферм (Фото: Букви)

В Києві у неділю, 5 вересня, відбувся Всеукраїнський марш за тварин. Подія стартувала в парку ім. Т. Г. Шевченка.

 

Як інформує УМ, про це повідомили організатори маршу.

 

Ініціатором маршу за тварин став рух UAnimals. Всеукраїнський марш за тварин стартував о 12:00 в усіх областях країни.

 

Учасники акції  виступають за повну заборону цирків із тваринами, дельфінаріїв, контактних зоопарків, цькувальних станцій і хутрових ферм, і вимагають справедливих покарань за жорстоке поводження з тваринами та викорінення в Україні практики фотопослуг і жебракування з тварини.

 

«Нас дістало, що Парламент ігнорує більшість зоозахисних законопроєктів. Нас дістало, що знущання з тварин все ще продають як розваги. Нас дістало, що живодерів виправдовують суди. Ми не маємо права мовчати й шукати виправдання для бездіяльності, тому виходимо на марш, щоби захистити тварин», – заявили організатори акції.

 

Зазначимо, що Всеукраїнський марш за тварин проходить щороку й об’єднує тисячі людей по всій Україні, які виступають за цирк без тварин, заборону хутрових ферм, цькувальних станцій, контактних зоопарків і дельфінаріїв, порятунок тварин від жорстокого поводження та захист їхніх прав на всеукраїнському рівні.

 

Організатори заздалегідь просили учасників дотримуватися карантинних норм, не брати з собою тварин, які можуть стресувати в натовпі й утриматися від партійної символіки та лозунгів.

 

Наголосимо, що учасники експедиції на українській антарктичній станції «Академік Вернадський» першими вийшли на Всеукраїнський марш за тварин.