У Черкасах взяли під варту бабусю, 7-річний прийомний онук якої потрапив до реанімації з важкими травмами

16:29, 31.08.2021
У Черкасах взяли під варту бабусю, 7-річний прийомний онук якої потрапив до реанімації з важкими травмами

Бабуся-криміналка після затримання поліцією. (Фото: з черкаського сайту "18000")

Сьогодні, 31 серпня, у Черкасах суд на два місяці взяв під варту 51-річну місцеву жительку Вікторію Лясову. Вона сидітиме у СІЗО до 29  жовтня. Її прийомний 7-річний онук Андрій, якого буцімто покусали собаки чи він впав з купи цегли,  наразі у реанімації обласної дитячої лікарні з важкими травмами.

 

Як повідомили «УМ» у Черкаській обласній прокуратурі, за версією слідства, підозрювана тимчасово доглядала за дитиною, вона бачила поганий стан здоров’я хлопчика, але не звернулася за допомогою до медиків і намагалася самостійно надавати йому медичну допомогу.

 

«Жінка залишила у небезпечному для життя стані травмовану дитину, яка з об’єктивних причин була позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження», – наголошують у прокуратурі Черкаської області.

 

Що сталося з дитиною, чому у неї такі важкі травми  – це наразі  зʼясовують слідчі,  призначено й судово-медичну експертизу. А за цим жахливим фактом  почалося досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 135 (залишення в небезпеці, що спричинило тяжкі наслідки) КК України. Також правоохоронці зʼясовують в яких умовах жив хлопчик, мати якого разом з чоловіком, сином Лясової, наразі на операції в Києві.

 

Нагадаємо, першим про трагедію з дитиною  повідомив колишній народний депутат України, нині депутат Черкаської обласної ради  Олег Петренко.

 

«Зараз в обласній дитячій лікарні після нелюдських тортур і травм медики намагаються врятувати життя хлопчика 2014 року народження.  У нього – страшна гематома головного мозку. Судячи з пролежнів, кілька днів він був без свідомості. Відірвані губи і погризені тваринами вуха, сліди затушених цигарок на тілі...», – написав Олег Петренко.

 

За його словами, бабця з дідом – проблемні для всього кварталу вже багато років. Ще за часів, коли був народним депутатом, каже пан Олег, допомагав вирішити питання з вилучення у цієї сімейки  близько 15 величезних алабаїв, які тероризували сусідів.

 

«Але ті опісля знову поназаводили купу собак, але вже меншого розміру. І от – нова трагедія. Але тут винні не собаки, а нелюди, які були хлопчику за рідних», – обурюється Олег Петренко.

Тим часом у Черкаській обласній лікарні кажуть, що стан Андрійка дуже важкий.

 

 Дитина не приходить до тями.