Легкоатлетка Ботурчук завоювала «срібло» на Паралімпіаді

11:24, 31.08.2021
Легкоатлетка Ботурчук завоювала «срібло» на Паралімпіаді

Українська легкоатлетка Оксана Ботурчук зробила все можливе для перемоги. (Фото: facebook.com/NationalSportsCommitteeOfTheDisabledOfUkraine)

Українська легкоатлетка Оксана Ботурчук завоювала срібну нагороду Паралімпійських ігор-2020 у Токіо.

 

Як інформує УМ, про це 31 серпня поінформували в Паралімпійському комітеті України на своїй сторінці у Фейсбуці.

 

Українська спортсменка здобула нагороду на біговій дистанції в 400 метрів. Змагання проводилися серед спортсменів із порушеннями зору.

 

«Сьомий день змагань України розпочався «сріблом» у легкій атлетиці у бігові на дистанції 400 м у виконанні Оксани Ботурчук разом із гайдом Барабановим Микитою», – зазначили, зокрема, в комітеті.

 

Українка показала час 55,33 секунди і зайняла другу сходинку п’єдесталу пошани.

 

 

А ось перемогу здобула представниця Куби Омара Дуранд. Бронзова нагорода – в представниці Венесуели Алехандри Паоли Перес Лопес.

 

Нагадаємо, шо Оксана Ботурчук – майстер спорту України міжнародного класу, паралімпійська чемпіонка 2008 року, чотириразова срібна та бронзова призерка Літніх Паралімпійських ігор 2008 та 2012 років.

 

Додамо, що перший день змагань на Паралімпійських іграх-2020 у Токіо Україна завершила у ТОП-5. Українські параатлети вибороли вісім медалей: одне “золото”, п’ять срібних нагород та дві “бронзи”.

 

Другого дня українська плавчиня Єлизавета Мерешко здобула срібну медаль для України.

 

27 серпня, на третій день, Україна завоювала 13 медалей і залишилася у ТОП-10 медального заліку.

 

У четвертий день Паралімпійських ігор-2020 Україна завоювала 12 медалей та увійшла до ТОП-5 медального заліку.

 

29 серпня, у п’ятий день змагань,  паралімпійська збірна України завоювала дві золоті нагороди, п’ять срібних, дві бронзові медалі. Параатлетка встановила рекорд Європи у штовханні ядра.

 

30 серпня, у шостий день змагань, паралімпійська збірна України завоювала дві золоті, 5 срібних і 4 бронзових нагороди. Український плавець переміг у змаганнях зі світовим рекордом.

 

Як повідомляла "УМ", український паралімпієць Ігор Цвєтов, який виборов срібло з бігу на 100 метрів, відмовився від спільного фото з росіянами під час церемонії нагородження у Токіо.