Розвідник Андрій Вискребець похований з військовими почестями у Запоріжжі, фото

19:10, 30.08.2021
Розвідник Андрій Вискребець похований з військовими почестями у Запоріжжі, фото

Церемонія прощання із захисником України Андрієм Вискребцем відбулася на Майдані Героїв у Запоріжжі. (Фото Запорізької ОДА)

Старший солдат 74-го окремого розвідувального батальйону Андрій Вискребець, який загинув від кулі ворожого снайпера на Донеччині 27 серпня, похований з військовими почестями на Леваневському кладовищі у місті Запоріжжя у понеділок, 30 серпня.

 

Церемонія прощання із захисником України відбулася на Майдані Героїв в центрі міста.

 

Воїна провели в останню путь військове командування, керівництво облдержадміністрації та обласної ради, бойові побратими, рідні та близькі Андрія, громадські активісти, а також небайдужі запоріжці.

 

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує Запорізька облдержадміністрація.

 

У Запоріжжі вважають полеглого розвідника своїм не лише тому, що він тут жив, а ще й тому, що до розвідки, він боронив Україну в лавах 55-ї окремої артилерійської бригади «Запорізька Січ».

 

 

Присутні на жалобній церемонії пом’янули загиблого воїна хвилиною мовчання. На його честь військовий оркестр виконав гімн України.

 

У загиблого залишилась дружина, двоє дітей та рідна сестра.
 
 

 

Проводжаючи в останню путь героя, теплі слова про нього сказали командири і бойові побратими. Вони попросили вибачення у рідних загиблого, що не змогли зберегти його життя, та пообіцяли продовжувати звитяжну службу із захисту мирного неба над Україною.

 

«Ми зібрались, щоб вшанувати пам’ять справжнього воїна, патріота, громадянина, батька, брата, сина. Він віддав своє життя за мир і спокій України. Не ми розв'язали цю агресію, але боротьба продовжується і Бог забирає найкращих. Я прошу вибачення від керівництва Збройних сил, командування сухопутних військ за те, що ми не змогли зберегти його життя.

 

Історія розставить все на свої місця. Заради наших дітей, нашого майбутнього ми повинні пообіцяти, що ми збережемо пам’ять про хорошого солдата, воїна, патріота», - сказав тимчасово виконуючий обов’язки командувача оперативним командуванням "Схід", бригадний генерал Владислав Клочков.

 

 

Спілкуючись з родиною загиблого, голова облдержадміністрації Олександр Старух висловив глибокий сум з приводу непоправної втрати.

 

«Жодними словами не можна втамувати ваш біль. Але ця втрата спонукатиме владу до більш активної роботи з підвищення обороноздатності нашої держави. Вічна пам'ять і слава герою. Вічна пам'ять усім бійцям, які віддали своє життя за свободу та незалежність української землі», - цитує пана Старуха Запорізька ОДА.

 

 

Андрій Вискребець навчався у Запорізькому будівельному технікумі, працював за фахом, а у 2015 був мобілізований до Збройних сил України.

 

Проходив службу у 26-й артилерійській бригаді.

 

Після закінчення терміну мобілізації, небайдужий до долі рідного краю хлопець уклав військовий контракт та продовжив військову службу у 55-й окремій артилерійській бригаді «Запорізька Січ».

 

Виконуючи бойові завдання на сході України був старшим навідником. З 2019 року проходив службу за контрактом у 74-му окремому розвідувальному батальйоні на посаді оператора протитанкового взводу вогневої підтримки.