СБУ виявила схрон зброї у центрі Кропивницького: протитанкові гранати, набої до автоматів, ножі

11:29, 28.08.2021
СБУ виявила схрон зброї у центрі Кропивницького: протитанкові гранати, набої до автоматів, ножі

"Улов" СБУ в Кропивницькому - чималий.

СБУ продовжує системну роботу із блокування незаконного обігу зброї та боєприпасів. У центральній частині Кропивницького виявлено тайник з бойовими засобами ураження. Серед вилученого – реактивні протитанкові гранати та ящик набоїв до автомата Калашникова.

 

Перевіряється інформація щодо можливого використання виявленого арсеналу для вчинення диверсій або терактів на території регіону.

 

Як інформує УМ, про це 28 серпня повідомили у СБУ на своєму офіційному сайті.

 

«Схрон зі зброєю та боєприпасами був облаштований у приватному будинку, який знаходиться на одній з центральних вулиць міста.

 

Встановлено, що тайник обладнав у власному домоволодінні представник місцевих кримінальних кіл. Зловмисник раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення тяжких злочинів», - сказано, зокрема, в повідомлені.

 

Під час обшуку за місцем його проживання правоохоронці виявили: 2 реактивні протитанкові гранати РПГ-26, артилерійський снаряд, понад 1 тис. бойових набоїв калібру 5,45 мм.

 

Вилучені засоби ураження направлено на експертизу.

 

Вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

Наразі тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до неї.

 

Крім того, у Закарпатській області співробітники СБУ запобігли незаконному переправленню до Євросоюзу партії холодної зброї.

 

Правоохоронці виявили контрабандний товар у місцевого жителя під час проведення митного контролю. Зловмисник приховав 11 одиниць холодної зброї серед особистих речей.

 

Вилучені предмети направлено на експертизу.

 

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими органів безпеки за ч. 1 ст. 201 (контрабанда) Кримінального кодексу України, триває досудове розслідування.

 

Заходи із викриття і блокування правопорушень проводили співробітники Управління СБУ у Кіровоградській області, УСБУ у Закарпатській області та за процесуального керівництва прокуратур.