Українські тенісисти Іван Май і Максим Ніколенко завоювали дві бронзи у Токіо

11:08, 28.08.2021
Українські тенісисти Іван Май і Максим Ніколенко завоювали дві бронзи у Токіо

Іван Май приніс Україні бронзу в настільному тенісі.

У четвертий день XVI літньої Паралімпіади в столиці Японії двоє українських спортсменів вибороли медалі в настільному тенісі.

 

Бронзові медалі в чоловічому одиночному розряді (клас 9 і 8) здобули Іван Май і Максим Ніколенко.

 

Як інформує УМ, про це 28 серпня повідомили у Держкомспорті України.

 

25-річний Май у півфіналі поступився австралійцю Ма Ліню з рахунком 1:3. Бронзового фіналу у програмі немає, тому Май гарантував собі медаль ще після виходу в півфінал.

 

Ніколенко в півфіналі з рахунком 1:3 поступився китайському спортсмену Чжао Шуаю. У фіналі Шуай зустрінеться з українцем Віктором Дідухом. Вони поділять між собою золоту і срібну медалі.

 

Зараз в активі збірної України 25 медалей — 3 золоті, 14 срібних і 8 бронзових. Збірна займає десяту сходинку в медальному заліку.

 

Як вже писала УМ, фінал у штовханні ядра в чоловіків у класі F12 приніс срібну нагороду українцю Роману Данилюку, який показав результат 16,53 метра.

 

Нагадаємо, що паралімпіада стартувала 24 серпня і триватиме до 5 вересня. Змагання відбудуться на тих самих майданчиках, що й Олімпійські ігри. Уболівальників на трибунах не буде через пандемію коронавірусу. Цього року до програми включили бадмінтон і таеквондо, але прибрали вітрильний спорт і футбол у форматі 7 х 7. Збірну України на Паралімпіаді представлятимуть 143 спортсмени, які змагатимуться в 15 видах спорту.