В Афганістані США здійснили авіаудар по «Ісламській державі»

09:39, 28.08.2021
В  Афганістані США здійснили авіаудар по «Ісламській державі»

США не забарилося з "ответкой".

Військові США завдали авіаудар по обʼєкту «Ісламської держави Хорасан» в Афганістані, у результаті якого був убитий один із важливих бойовиків, який займається плануванням атак.

 

Як інформує УМ, про це повідомило агенство Reuters з посиланням на Центральне командування США.

 

Ціль була знищена дроном в афганській провінції Нангахар. «Початкові ознаки вказують на те, що ми знищили ціль. Ми не володіємо інформацією про жертви серед цивільного населення», — йдеться у заяві військових.

 

Офіційний представник США повідомив виданню, що удар був нанесений по автомобілю, в якому знаходилися два бойовика. Один з них відповідав за планування майбутніх атак на американських військових.

 

Нагадаємо, що 26 серпня біля воріт аеропорту, де евакуації очікують тисячі афганців, прогриміли два вибухи. У натовпі людей підірвався терорист-смертник — загинули майже 200 осіб.

 

Відповідальність взяли на себе бойовики «Ісламської держави Хорасан» (ІД-Х) — ця регіональна філія групи джихадистів, які називають себе «Ісламською державою», діє в Афганістані та Пакистані.

 

В аеропорту Кабулу евакуація людей триває — Британія оголосила останній етап, а низка країн зупинила відправку рейсів після атаки смертників біля воріт аеропорту. США заявили, що продовжать евакуацію і після 31 серпня (дедлайну), попри загрози.

 

Наразі в  Афганістані перебувають громадяни України — їх близько 230.