Понад 100 військових гелікоптерів захоплені талібами

13:19, 26.08.2021
Понад 100 військових гелікоптерів захоплені талібами

Таліби хизуються своїми чималими трофеями.

Таліби захопили понад 100 гелікоптерів російського виробництва, які американські військові поставили афганській армії.

 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Airline Haber.

 

«Талібан захопив в Афганістані понад 100 вертольотів Мі-17 російського виробництва», - цитує видання голову «Рособоронекспортер» Олександра Міхєєва.

 

Вертольоти, про які йдеться, були поставлені американськими військовими афганським збройним силам, оскільки були дешевшими та простішими у використанні, ніж гелікоптери американського виробництва UH-60 Black Hawk.

 

Міхєєв заявив, що захоплений талібами парк гелікоптерів великий, але для використання цих вертольотів потрібні ремонт, технічне обслуговування та запасні частини. Він припустив, що більшість з цих вертольотів може бути вже непридатною для використання.

 

Також «Талібан захопив кілька літаків, гелікоптерів та ракет, які використовували США в Афганістані», - повідомляє видання з посиланням на телеканал Al Arabiya.

 

За даними телеканалу, США чекають завершення процесу евакуації для прийняття рішень щодо операцій, включаючи знищення військових складів в Афганістані.

 

Зауважимо, що Туреччина вчора почала виведення з Афганістану свого військового контингенту, який перебував у країні з 2002 року. З моменту взяття афганської столиці Кабул Талібаном, з країни евакуювали понад 82 тисячі осіб. Більш як 10 тисяч осіб все ще чекають евакуації.