З Афганістану не можуть евакуюватися майже сотня громадян України

14:37, 25.08.2021
З Афганістану не можуть евакуюватися майже сотня громадян України

Україна наразі не може евакуювати громадян з Кабула.

Близько 90 громадян України залишаються в Афганістані, які не можуть залишити країну.

 

 Як інформує УМ, про це повідомив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко.

 

«На території Афганістану продовжує залишатися близько 90 громадян України. МЗС та наше посольство в Таджикистані разом з іншими причетними відомствами зараз опрацьовують можливі шляхи евакуації наших громадян з Афганістану, зокрема із залученням логістичних можливостей наших західних партнерів», – заявив він.

 

У МЗС уточнили, що серед евакуйованих 23 серпня 98 людей був 41 українець (у тому числі 20 малолітніх дітей) і 57 громадян Афганістану.

 

«Пріоритет – евакуація українських громадян та членів їхніх родин, але не виключаємо і можливість евакуації іноземців з гуманітарних міркувань, якщо для цього будуть можливості», – зазначив Ніколенко.

 

У аеоропорту «Бориспіль» 23 серпня сів третій евакуаційний рейс з Кабула. За даними МЗС, ним з Афганістану вивезли 98 пасажирів, серед яких 41 громадянин України.

 

За словами речника Міністерства закордонних справ Олега Ніколенка, Україна здійснила три евакуаційні рейси, які вивезли 256 людей: іноземців і українців. Зусилля з евакуації тривають, кажуть у МЗС.