У Софії Київській відбулася молитва «Благословення України»

09:33, 24.08.2021
У Софії Київській відбулася молитва «Благословення України»

У Софії Київській помолилися за Україну. (Фото Офісу президента)

Молитовний захід «Благословення України» з нагоди 30-річчя Незалежності України відбувся у Софії Київській у вівторок вранці.

 

По це повідомляє Україна молода.

 

На заході присутні президент Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська, представники різних церков: глава Української греко-католицької церкви (УГКЦ) архієпископ Святослав (Шевчук), речник Православної церкви України архієпископ Євстратій Зоря, єпископ Київсько-Житомирський Римсько-Католицької церкви в Україні Віталій Кривицький та інші.

 

Захід організувала та провела Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій у співпраці та співучасті з главою Української держави.

 

Захід відбувся на подвір’ї Національного заповідника «Софія Київська».
 
Предстоятелі церков і керівники релігійних організацій виголосили молитви за Україну. Вони дякували Богу за здобуття Україною незалежності та свободи.
 
Духовні лідери просили заступництва для захисників нашої країни, благословення українському народові, сили та благодаті для представників влади. Також молилися за встановлення миру в нашій державі.
 
У виконанні камерного хору пролунали «Отче наш» та «Молитва за Україну».
 

Нагадаємо, у вівторок, 24 серпня, Україна відзначає 30-ту річницю проголошення Незалежності.

 

День Незалежності України відзначається на честь ухвалення Верховною Радою УРСР у 1991 році Акта проголошення незалежності України – політико-правового документа, який засвідчував новий статус Української держави.

 

Цього року в межах відзначення 30-річчя Незалежності України відбуваються святкові заходи по всій країні, які розпочалися 22 серпня і триватимуть до 24 серпня. Всі вони об’єднані гаслом "Ти у мене єдина".

 

Так, 24 серпня на центральній вулиці столиці відбудеться святковий парад Збройних сил України, що символізуватиме силу нашої незалежності.

 

Крім військового параду з нагоди Дня Незалежності України 24 серпня відбудуться два концерти – італійського оперного співака Андреа Бочеллі на НСК "Олімпійський".

 

Як повідомляла "УМ", Вселенський патріарх Варфоломій і предстоятель Православної церкви України Епіфаній відслужили історичну літургію на території заповідника Софії Київської у неділю.