Арешт на майно батьків Андрія Клюєва скасовано судом

12:52, 21.08.2021
Арешт на майно батьків Андрія Клюєва скасовано судом

Колишній впливовий "регіонал" Андрій Клюєв переховується від слідства. (Архівне фото)

Шевченківський райсуд Києва скасував арешт на майно, яке належить батькам одіозного колишнього секретаря РНБО та ексглави адміністрації президента часів режиму Януковича – Андрія Клюєва.

 

Дане майно було вилучене ще у 2016 році під час обшуку в будинку батьків братів Клюєвих.

 

Як передає Україна молода, про це прокурор Олексій Клименко поінформував ЗМІ в суботу.

 

За його словами, суддя Лідія Щебуняєва 20 серпня задовольнила клопотання адвоката матері підозрюваного Клюєва про скасування арешту на вилучені речі. Серед них – вази, картини, тощо.

 

"Наразі ми отримали лише вступну і резолютивну частину рішення суду, тому ми не знаємо, за якими мотивами суд прийняв це рішення. Коли отримаємо повний текст, ми будемо вживати заходів, щоб його оскаржити", - заявив пан Клименко у коментарі «Українській правді».

 

Також прокурор пояснює, що в серпні цього року Шевченківським судом вже розглядалося аналогічне клопотання захисника Клюєва про зняття арешту з цих речей, однак тоді воно не було задоволене.

 

Мало цього, ще у 2016 році цей самий захисник Клюєва намагався оскаржити рішення про арешт вилучених речей в Апеляційному суді, однак йому було відмовлено.

 

Нині ж той самий адвокат подав клопотання вже як представник матері підозрюваного, стверджуючи, що арештоване майно належить не Клюєву, а його матері.

 

Прокуратура вважає, що рішення розглядалося Шевченківським райсудом із порушенням підсудності, оскільки його мав би розглядати Подільський районний суд.

 

Водночас Клименко підкреслив, що вартість речей, з яких зняли арешт, є незначною, порівняно з іншим арештованим майном Клюєва – нерухомістю, земельними ділянками та автомобілем.