Бронзовий капітан: у Києві відкрили пам’ятник поліцейському, фото

15:55, 20.08.2021
Бронзовий капітан: у Києві відкрили пам’ятник поліцейському, фото

Начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов і бронзовий капітан. (Фото поліції Київської області)

Пам'ятник поліцейському встановили з нагоди відзначення 30-річчя Незалежності України у Києві на вулиці Володимирській у п’ятницю.

 

Бронзова скульптура має назву «Захисник». Її автором є скульптор Данило Ровенчін.

 

На її виготовлення пішло 180 кг бронзи. Висота пам’ятника складає майже 2 метри.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує поліція Київської області.

 

Зазначається, що унікальність цього пам'ятника полягає в тому, що він зведений на честь саме чинних офіцерів поліції.

 

Начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов зазначив, що цей пам’ятник є справжнім прообразом багатьох тисяч правоохоронців, які віддано несуть службу та захищають українців від злочинних посягань.

 

«Я впевнений, що «Захисник» стане символом патріотизму, мужності, самовідданості та буде взірцем незламності для поліцейських та символом захищеності для громадян» - зазначив очільник поліції Київщини.

 

 

Почесні гості - перший заступник голови Київської обласної державної адміністрації Дмитро Назаренко, заступник голови Київської обласної ради Тетяна Семенова та голова ГО «Асоціація ветеранів МВС України» Володимир Шутий – привітали поліцейських Київщини з 30-ю річницею незалежності України та висловили надію, що «Захисник» надихатиме поліцейських на нові звершення.

 

«Хочу також започаткувати добру традицію. Якщо Ви хочете потрапити до лав Нацполіції або успішно нести службу, досягати кар’єрних висот - обов’язково треба потерти жетон бронзового капітана.  Якщо хочете отримати звання, навіть достроково, або в порядку заохочення, раджу потриматися за погони ЗАХИСНИКА , якщо ви хочете мати добрі показники у розкритті і розслідуванні злочинів - потрібно потриматись за пістолет. Усім громадянам, які прагнуть почувати себе в безпеці треба зробити фото з бронзовим капітаном і зачекинитись у соцмережах», - додав наприкінці Андрій Нєбитов. 

 

ДОПОВНЕНО: Користувачі соцмереж звернули увагу, що пам'ятник своїми рисами підозріло схожий на самого Нєбитова. Мало цього, саме у день відкриття - 20 серпня начальник поліції Київщини святкував день народження! Тож у коментарях кияни вважають бронзового капітана хітом марнославства, проявом рагулізму тощо. 

 

Як повідомляла «УМ», пам’ятник австрійцю з українською ідентичністю – Василю Вишиваному відкрили у Навчальному центрі Нацгвардії, що дислокується у місті Золочів Львівської області.