Боксер Петро Очеретяний засуджений за нанесення смертельної травми працівнику УДО

13:36, 19.08.2021
Боксер Петро Очеретяний засуджений за нанесення смертельної травми працівнику УДО

Петро Очеретяний наполягає, що вчинив вбивство з необережності. (Фото з сайту fakty.com.ua)

Колишній професійний боксер Петро Очеретяний засуджений за завдання смертельної травму співробітнику Управління державної охорони до семи років позбавлення волі.

 

Як повідомляє Україна молода з посиланням на Київську міську прокуратуру, відповідний вирок виніс Печерський райсуд столиці 18 серпня.

 

У прокуратурі нагадують, що вночі 2 січня 2019 року на Саперному полі у Печерському районі столиці колишній боксер вигулював собак. Коли ж чоловік переходив дорогу, то  побачив автомобіль, який проїжджав позаду нього.

 

«У подальшому, між чоловіком, водієм та пасажирами автомобіля виник словесний конфлікт з приводу того, що їх автомобіль, ледь не збив його собаку. В ході конфлікту, чоловік наніс удар одному з пасажирів автомобіля в область правої частини обличчя – голову, чим заподіяв йому тілесні ушкодження у вигляді внутрішньочерепної травми», - інформує Київська міська прокуратура.

 

Від отриманої травми потерпілий помер на місці. Ним виявився співробітник УДО.

 

Тоді як зловмисник з місця події зник. Але пізніше він сам прийшов до правоохоронців. Ним виявився киянин, колишній професійний боксер Петро Очеретяний

 

Під час дебатів прокурор підтримав весь обсяг наведених у суді доказів та попросив суд призначити обвинуваченому покарання у виді 9 років позбавлення волі.

 

18 серпня Печерський районний суд виніс обвинувальний вирок, яким визнав спортсмена винним у нанесенні умисного тяжкого ушкодження та засудив до позбавлення волі строком на 7 років.

 

«Обвинувачений не визнав вину у  нанесенні тяжкого тілесного ушкодження, що призвело до смерті потерпілого. Його позиція - це було вбивство з необережності.

 

Однак чоловік все ж таки перерахував потерпілим - дружині та матері загиблого певну суму коштів. Цю обставину суд взяв до уваги, як пом’якшуючу. Враховуючи також наявність двох дітей і позитивні характеристики, суд призначив покарання у межах мінімальної санкції статті», - повідомила ЗМІ речниця прокуратури Надія Максимець.

 

У прокуратурі вважають, що таке покарання не є достатнім для виправлення та не відповідає тяжкості вчиненого кримінального правопорушення.

 

Після вироку суд залишив чинним запобіжний захід - особисте зобов’язання - до набуття вироком законної сили.

 

Тоді як у прокуратурі, після вивчення тексту вироку, вирішать питання щодо його оскарження.

 

Як повідомляла "УМ", на початку серпня слідчі ДБР затримали і повідомили про підозру співробітнику УДО, який жорстоко побив танцівника шоу-балету поп-співачки Наді Дорофєєвої.