Мера Кривого Рогу Павлова знайшли мертвим на порозі будинку: Зеленський і ОПЗЖ відреагували

19:30, 15.08.2021
Мера Кривого Рогу Павлова знайшли мертвим на порозі будинку: Зеленський і ОПЗЖ відреагували

Мер Кривого Рогу Костянтин Павлов. (Фото з ФБ-сторінок Костянтина Павлова і Вадима Рабіновича)

Товариш знайшов мертвим міського голову Кривого Рогу Костянтина Павлова на порозі його власного будинку в калюжі крові та з мисливським карабіном «Сайга» у неділю.

 

Наразі на місці трагедії – у селі Вільне, що під Кривим Рогом, тривають слідчі дії.

 

Як інформує Україна молода, одним з перших публічно поінформував про смерть мера нардеп від ОПЗЖ Вадим Рабінович у соцмережах.

 

Обранець вважає, що його однопартійця вбили і про самогубство тут не йдеться.

 

«Сьогодні на порозі свого будинку вбито одного з лідерів нашої партії. Як співголова партії в якій перебував Павлов, я вимагаю від правоохоронних органів створення групи, яка в найближчі дні відповість нам, хто вбив Костянтина Павлова», - наголосив нардеп.

 

Вадим Рабінович також оприлюднив жахливі світлини з місця.

 

 

«Костянтин Павлов, мер Кривого Рогу від ОПЗЖ знайдений мертвим. Вогнепальне поранення в голову. Співчуваю рідним і близьким», - також написав у соцмережах генпродюсер підсанкційного телеканалу "112 Україна".

 

У ОПЗЖ заявляють, що загиблий був життєрадісною людиною і зводити рахунки із життям не планував. Пан Рабінович стверджує, що днями розмовляв з Павловим по телефону і той ділився життєвими планами.

 

                                                          Костянтин Павлов у парку Кривого Рогу. . 

 

Нардеп також натякає, що після смерті мера містом буде керувати секретар міськради, який належить до "слуг народу". 

 

Водночас, президент Володимир Зеленський, який є уродженцем Кривого Рогу,  заявив, що контролюватиме хід справи про смерть мера Павлова.

 

За його словами, вже у понеділок заслухає доповідь керівників правоохоронних органів щодо перших результатів розслідування обставин смерті мера.

 

Зеленський підтвердив, що Костянтина Павлова знайшли мертвим із вогнепальним пораненням на веранді власного будинку.

 

"Кримінальне провадження відкрито невідкладно. На місці перебувають керівник поліції Дніпропетровської області, слідчо-оперативні групи та всі необхідні фахівці.

 

Конкретну та перевірену інформацію матимемо після проведення експертиз та перших кроків слідства. Триматиму цю справу під особистим контролем і наполягаю на регулярних звітах правоохоронців перед громадою Кривого Рогу. Щирі співчуття рідним і близьким Костянтина Павлова", - сказав глава держави.

 

Тоді як речниця поліції Дніпропетровської області Ганна Старчевська зазначила пресі, що вже відкрили кримінальне провадження за статтею 115 ККУ (умисне вбивство).

 

Поліція отримала повідомлення щодо смерті Павлова близько 16:00. Тіло знайшов знайомий загиблого.

 

Зараз на місці події перебувають керівник Нацполіції в Дніпропетровській області Анатолій Щадило, начальник Криворізького районного управління поліції, слідчо-оперативні групи та криміналістична лабораторія.

 

Правоохоронці обстежують будинок та встановлюють свідків події.

 

Як повідомляла "УМ", минулого року "слуги" програли боротьбу за крісло мера у рідному місті президента - Кривому Розі під час місцевих виборів.