Активісти Нацкорпусу палили фаєри під «будинком Зеленського» у Києві, фото

16:38, 14.08.2021
Активісти Нацкорпусу палили фаєри під «будинком Зеленського» у Києві, фото

Спочатку націоналісти запалили фаєри на Банковій. (Фото Нацкорпусу)

Учасники акції Національного корпусу «Зупинимо капітуляцію» після сутичок з поліцією поблизу Офісу президента залишили Банкову і пройшли маршем до так званого «будинку Зеленського», де глава держави жив у квартирі до обрання президентом.

 

За націоналістами спостерігала поліція, але рух учасників колони вулицями не перекривала, крім в'їзду до елітної багатоповерхівки.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує Нацкорпус і свідки події у соцмережах в суботу.

 

Учасників акції щонайбільше 100 осіб. Під будинком у присутності співробітників правоохоронних органів протестувальники запалили фаєри. Через це місцевість одразу була задимлена.

 

 

Ветерани закликали президента припинити репресії проти тих, хто захищав країну на фронті, та відмовитися від капітуляційних домовленостей із ворогом щодо окупованих територій та подачі води в Крим.

 

"Порядок денний нового сезону розпочнеться з питання Донбасу і Криму: від України вимагають імплементації формули Штайнмайєра і подачі води в окупований Крим. Тим часом керівництво держави готує капітуляцію на фронті: військовим забороняють відповідати на обстріл ворога, позбавляють премій і навіть штрафують за недотримання "режиму тиші", - йдеться в заяві Нацкорпусу.

 

Наразі акцію протесту завершено.

 

 

Як повідомляла «УМ», щонайменше восьмеро правоохоронців постраждали внаслідок  сутичок і вибуху піротехніки під час акції Національного корпусу «Зупинимо капітуляцію» поблизу Офісу президента на Банковій у центрі Києва в суботу.