Під Нью-Йорком на Донеччині ворог гатив по хлібному полю

08:09, 12.08.2021
Під Нью-Йорком на Донеччині ворог гатив по хлібному полю

Родючі чорноземи є найбільшим природним багатством України, і саме їх противник намагається якщо не знищити, то зробити непридатними до використання (Фото ООС)

Російські найманці обстріляли хлібне поле поблизу селища Нью-Йорк (колишнє Новгородське) Донецької області у середу ввечері.

 

Втім, селяни встигли зібрати врожай зернових на цьому полі.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє ОТУ "Північ" в ніч на четвер.

 

«Противник продовжує чинити злочини проти мирного населення українських сіл та містечок прифронтової зони. Цього разу російські найманці обстріляли хлібне поле коло селища Нью-Йорк (колишнє Новгородське) поблизу Торецька, з якого селяни тільки-но встигли зібрати врожай зернових», - йдеться у повідомленні.

 

«Ми засіваємо наші поля пшеницею, а ворог – залізом», - з гіркотою зауважують сільчани-хлібороби.

 

 

Військові ж наголошують, що «родючі чорноземи є найбільшим природним багатством України, і саме їх противник намагається якщо не знищити, то зробити непридатними до використання».

 

Прибулі за викликом українських військовослужбовців представники СЦКК зафіксували черговий обстріл російських найманців, провели заміри вирв, що лишилися в полі після обстрілу.

 

Нерозірваних боєприпасів на землях сільгосппризначення виявлено не було, тож польові роботи - підготовка грунтів до посіву озимини - продовжаться тут згідно плану сільськогосподарських робіт.

 

Військовослужбовці Збройних Сил України запевнили сільчан в своїй готовності й надалі захищати життя і здоров'я мирних мешканців українських населених пунктів.

 

Як повідомляла «УМ», 11 серпня обстріляли позиції українських захисників, один військовий поранений.