Начальник поліції Києва Андрій Крищенко підтвердив свою відставку

09:53, 11.08.2021
Начальник поліції Києва Андрій Крищенко підтвердив свою відставку

Андрій Крищенко пішов з посади через місяць пісдя відставки Авакова. (Фото МВС)

Начальник Головного управління Національної поліції у Києві Андрій Крищенко подав рапорт про відставку з посади, який вже задоволено керівництвом.

 

Як повідомляє Україна молода, інформацію про свою відставку нарешті особисто підтвердив сам Крищенко у соцмережах в середу.

 

«Я подав рапорт про відставку. І вчора його задовільнили.Більше ніж п‘ять з половиною років я пліч-о-пліч провів із поліцейськими Києва. Це був непростий час постійних викликів і кризових ситуацій, інколи трагедій та невдач і часто - успіхів.  Ми ніколи не ховалися і не відмовчувалися, завжди чесно і відкрито через ЗМІ розповідали про свою роботу людям», - написав керівник столичної поліції.

 

І додав: «У цьому періоді – тисячі масових акцій, Євробачення і фінал Ліги чемпіонів, розкриття резонансних і серійних злочинів, вдосконалення професійного рівня поліцейських. Ми рухалися вперед, підтримували всі нововведення і самі ініціювали впровадження пілотних проектів, які згодом поширювалися на всі поліцейські підрозділи».

 

Андрій Крищенко не назвав причини відставки, натомість подякував поліцейським столиці:

 

"Ми однією командою робили все, аби забезпечити порядок у столиці. Я постійно ходжу вулицями Києва без супроводу чи охорони і завжди спілкуюся з людьми. Я вірю у кожного, хто патрулює вулиці, затримує правопорушників чи розслідує злочини".

 

На минулому тижні з неофіційних джерел стало відомо, що Андрій Крищенко написав заяву про відставку з посади голови київської поліції.

 

На початку липня подав у відставку з посади міністра внутрішніх справ Арсен Аваков, який очолював МВС понад 7 років. На його місце призначили Дениса Монастирського.

 

Андрій Крищенко очолював столичну поліцію з 2015 року. До квітня 2014 року він очолював підрозділ Кіровоградського УБОЗу.

 

14 квітня 2014 року, в розпал російської агресії проти України, був одним із тих, хто обороняв будівлю Горлівського управління міліції при спробах захоплення його проросійськими сепаратистами.