У Білогірському районі Криму окупанти увірвалися до храму ПЦУ

20:30, 08.08.2021
У Білогірському районі Криму окупанти увірвалися до храму ПЦУ

Слідчих «Центру протидії екстремізму» м. Сімферополя очолював майор Горєванов Володимир Вікторович (ліворуч). (Фото ІА "Голос Криму")

Російські силовики нахабно увірвалися до храму Кримської єпархії Православної церкви України (ПЦУ), що у селі Балки Білогірського району окупованого Криму.

 

Тим самим окупанти зірвали ранкове богослужіння в неділю.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив представник президента України в АРК Антон Кориневич.

 

«Сьогодні знову представники окупаційної адміністрації Російської Федерації вчиняють незаконні дії проти Кримської єпархії Православної церкви України, не дають проводити богослужіння і складають "протоколи"», - написав Кориневич.

 

І констатував, що порушення прав віруючих, свободи совісті та віросподівання є системними порушеннями прав і свобод людини з боку окупаційної адміністрації РФ на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

 

Тоді як представник Крайової ради українців Криму Андрій Щекун уточнив, що богослужіння 8 серпня було зірвано у селі Балки Білогірського району. До храму увірвалися російські силовики із так званого «центру боротьби з екстремізмом» і зупинили богослужіння, яке здійснював архімандрит Даміан.

 

Слідчих «Центру протидії екстремізму» м. Сімферополя очолював майор Горєванов Володимир Вікторович.

 

Свої дії «силовики» пояснюють тим, що настоятель храму здійснює нібито незаконні дії, звершуючи молитву в приміщенні у невідповідності до російського законодавства. Діють вони за рішенням «Міністерства юстиції Республіки Крим».

 

«Службу заборонили проводити, всіх заставили вийти на подвір`я монастиря і почали складати протоколи» , – повідомив митрополит Климент Сімферопольський  та Кримський ПЦУ.

 

Чоловічий монастир Святого Димитрія Солунського ПЦУ Криму є одним із семи парафіяльних структур Православної Церкви України Криму, що залишилися та надалі здійснюють молебні в окупованому Криму.

 

Як повідомляла "УМ", за даними місії ООН, у Криму з 49 парафій ПЦУ залишилося лише п'ять.