Олімпіада: Боксер Олександр Хижняк програв бій за золото і отримав срібло

10:32, 07.08.2021
Олімпіада: Боксер Олександр Хижняк програв бій за золото і отримав срібло

Хижняк миттєво піднявся на ноги, однак рефері вирішив навіть не відкривати рахунок "до десяти", а відразу присудив нокаут. (Фото НОК України)

Український боксер Олександр Хижняк (вагова категорія до 75 кг) програв фінальний бій у третьому раунді на літніх Олімпійських іграх-2020 в Токіо і автоматично виборов срібну медаль.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує НОК України в суботу.

 

У фіналі українець Олександр Хижняк зустрівся з бразильцем Ебертом Соузою. І хоча Хижняк чисто виграв перші два раунди, зокрема, майже не відпускав бразильця від канатів і наприкінці першої трихвилинки наніс кілька небезпечних ударів. Підсумок раунду – усі п'ять суддів віддали перемогу Хижнякові.

 

У другому раунді Хижняк продовжив тиснути на Соузу, бразилець намагався з усіх сил збити темп українця, але той одразу ж повертався до атак. Знову судді віддали перевагу Олександрові – українець гарантував собі перемогу за очкам, якби його не нокаутували.

 

У третьому раунді бій тривав у тому ж темпі, однак в середині раунду боксери пішли в жорсткий розмін ударами. Під час "рубки" Соуза вцілив у щелепу Хижняка лівим боковим і відправив у нокдаун.

 

Хижняк миттєво піднявся на ноги, однак рефері вирішив навіть не відкривати рахунок "до десяти", а відразу присудив нокаут.

 

 

Це була не перша зустріч Хижняка та Соузи: вони двічі зустрічалися на турнірі в Болгарії (у 2019 та 2020 роках), двічі перемагав українець.

 

На шляху до фіналу Олімпійських ігор 26-річний Хижняк почергово вибив суперників з Японії, Домініканської Республіки та Філіппін.

 

Хижняку 26 років, він представник Полтавської області у вазі до 75 кг. Він чемпіон світу-2017 у середній вазі. Крім цього, на міжнародному рівні він вигравав Євро у 2017 році, а також дві медалі Європейських Ігор – у 2019 ("золото") та 2015 ("бронза").

 

Це п'яте "срібло" України на Олімпіаді-2020. Усього в України уже 16 медалей: 1 золота, 5 срібних та 10 бронзових.

 

Як повідомляла «УМ», українські спортсменки Людмила Лузан і Анастасія Четверікова вибороли срібло у веслуванні на каное серед жіночих дуетів на дистанції 500 метрів на Олімпійських іграх у Токіо в суботу вранці.

 

Міністерство молоді і спорту оприлюднило розміри призових виплат, які отримають українські спортсмени, які вибороли медалі на Олімпіаді у Токіо. Зокрема, українські призери отримають від 55 до 125 тисяч доларів.