Атовцю, що погрожував підірвати КМУ гранатою, повідомили про підозру

13:24, 05.08.2021
Атовцю, що погрожував підірвати КМУ гранатою, повідомили про підозру

У колишнього бійця загострене почуття справедливості - тому й не витримали нерви. (Фото: МВС)

Учаснику бойових дій, який 4 серпня захопив приміщення Кабінету Міністрів та погрожував підірвати гранату, повідомили про підозру.

 

Як інформує УМ, про це 5 серпня повідомила Київська міська прокуратура у Телеграмі.

 

«За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури міста Києва повідомили про підозру 43-річному чоловіку, який вчора захопив приміщення Кабінету Міністрів на вул. Грушевського 12/2, утримував людей та погрожував підірвати себе гранатою», - йдеться, зокрема, у повідомленні.

 

Дії підозрюваного кваліфіковані за ст. 341 (захоплення державних будівель), ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України.

 

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Мотиви та обставини вчинення злочину встановлюються.

 

Нагадаємо, що 4 серпня близько 10-ї ранку в будівлю Кабінету Міністрів зайшов чоловік з гранатою, погрожуючи її підірвати. У поліції розпочали спеціальну операцію. З нападником провели перемовини та вивели його із будівлі.

 

Затриманим виявився колишній учасник АТО, який був двічі поранений.

 

Голова Національної поліції Ігор Клименко сказав, що стосовно чоловіка відкриють кримінальне провадження за чотирма статтями, серед яких – захоплення заручників, що передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі до 15 років.