Лашет обіцяє Москві санкції у випадку використання газпопроводу проти України

13:15, 01.08.2021
Лашет обіцяє Москві санкції у випадку використання газпопроводу проти України

Кандидат у канцлери Німеччини Армін Лашет. (Фото РАР)

Глава Християнсько-демократичного союзу, який є кандидатом у канцлери Німеччини Армін Лашет погрожує Росії санкціями, якщо Кремль використовуватиме газопровід  "Північний потік-2" проти України.

 

Як передає Україна молода, про це пан Лашет заявив під час візиту до Польщі в інтерв'ю газеті Rzeczpospolita.

 

"Якщо Росія знову вчинить агресивні дії проти України, Німеччина вживе заходів на національному рівні і виступить за санкційні заходи в Європейському Союзі. Таким чином ми гарантуємо, що Росія не зможе використовувати трубопровід як геополітичну зброю", - наголосив кандидат у канцлери ФРН.

 

Пан Лашет заявив, що угода між Німеччиною і США щодо газопроводу дає інструмент, за допомогою якого можна залучити Росію до відповідальності за деструктивні дії.

 

"Мені абсолютно зрозуміло: прихильність суверенітету і безпеці України повинна бути пріоритетом зовнішньої політики Німеччини. Не менш важливо дати зрозуміти Росії, що ми не приймемо, якщо Росія порушить міжнародне право, нападе на західні демократії за допомогою гібридних або порушить основні права людини і громадянина у своїй країні", - сказав він.

 

Як повідомляла «УМ», глава Нафтогазу Юрій Вітренко констатує, що Україна вже ніяк не вплине на те, що газопровід «Північний потік-2» буде добудований, втім, на його думку, ще можна зробити так, щоб він не був сертифікований.