У Байдена пропонують американцям по $100 за кожне щеплення

11:23, 30.07.2021
У Байдена пропонують американцям по $100 за кожне щеплення

Джо Байден закликає американців вакцинуватися. (Фото з ФБ-сторінки Джо Байдена)

Білий дім наголошує, що всі цивільні службовці федерального уряду повинні будуть пройти вакцинацію від COVID-19 або регулярно робити аналізи, носити маску та дотримуватися дистанції.

 

Також адміністрація президента Байдена пропонує виплачувати по $100 кожному американця за вакцинацію.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у повідомленні Білого дому.

 

"Це епідемія невакцинованих. Помирають люди, які не мають помирати. Ваша відмова від щеплення впливає на когось іншого. Будь ласка, зробіть щеплення. Для себе. Для людей, яких ви любите. І для своєї країни", - наголосив Джо Байден.

 

Відтак, Білий дім використовує агресивніший підхід до боротьби зі штамом "Дельта". Зокрема, якщо держслужбовці не підтвердять свою вакцинацію, вони будуть змушені постійно носити на роботі маску, щотижня тестуватися, дотримуватися соціальної дистанції та дотримуватися ще декілька нових правил.

 

При цьому, в США наразі 4 мільйони федеральних співробітників.

 

Серед іншого, Байден також закликатиме місцеву владу з "коронавірусних" коштів виплачувати по $100 людям, які недавно пройшли вакцинацію від COVID-19. Згідно з оприлюдненим раніше опитуванням, третина невакцинованих людей заявили, що гроші допоможуть їм погодитися на щеплення.

 

Міністерство оборони США має додати вакцинацію від COVID-19 до переліку обов'язкових щеплень для військових.

 

Наразі Центри США з контролю і запобігання захворювань (CDC) рекомендували всім, навіть щепленим від COVID-19 людям, носити маски в приміщеннях, особливо в небезпечних з точки зору епідеміології районах країни.