Заступника голови Харківської облради відпустили під багатомільйонну заставу

13:54, 29.07.2021
Заступника голови Харківської облради відпустили під багатомільйонну заставу

Високопоставлений хабарник з Харківщини під час затримання. (Фото: САП)

За заступника голови Харківської обласної ради, підозрюваного в отриманні 1млн 50 тис. грн хабаря, внесли 4,75 млн грн застави.

 

Як інформує УМ, про це 29 липня повідомила речниця Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ольга Постолюк.

 

«За підозрюваного вчора внесли заставу», - зазначила Постолюк.

 

Щодо другого підозрюваного – адвоката, який фігурує в справі як пособник, то за нього заставу (більше 700 тис. грн) внесли ще 27 липня, поінформувала речниця САП.

 

Заступника голови Харківської обласної ради та його адвоката викрили на хабарі 1 млн 50 тис. грн. Гроші вимагали від директора комунального підприємства за те, щоб той залишився на посаді. Гроші передавалися чотирма траншами, негласні слідчі дії НАБУ тривали ще з січня.

 

Фігурантам оголосили підозри за ч.4 ст. 368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди в особливо великому розмірі за попередньою змовою групи осіб) Кримінального кодексу України. Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.

 

У НАБУ 23 липня заявили, що перевіряють можливу причетність до злочину інших посадових осіб облради, зокрема, у відомстві підтвердили, що проводилися обшуки в кабінеті голови облради та в нього вдома.

 

24 липня затриманому заступнику голови облради ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 4,75 млн грн застави. Другому підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі понад 700 тис. грн.

 

За даними ЗМІ, затримали на хабарі Андрія Малиша (від ОПЗЖ).