Олімпіада-2020: відсторонено трьох українських легкоатлетів

11:27, 29.07.2021
Олімпіада-2020: відсторонено трьох українських легкоатлетів

Спортсмени повинні були здати три позазмагальні допінг-проби у дуже стислий термін. (Фото НОК України)

Троє українських легкоатлетів – Михайло Гаврилюк, Назар Коваленко та Наталія Пироженко-Чорномаз не зможуть виступити на Іграх, оскільки їх відсторонили від Олімпіади у Токіо.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформують Незалежна організація у боротьбі з допінгом у легкій атлетиці та Федерації легкої атлетики України в четвер.

 

"Відповідно до вимог World Athletics та згідно з повідомленням Athletic Integrity Unit на адресу Федерації легкої атлетики України, Михайло Гаврилюк (метання молота), Назар Коваленко (спортивна ходьба) й Наталія Пироженко-Чорномаз (естафетна команда 4х400 метрів) не зможуть виступити на Іграх ХХХІІ Олімпіади в Токіо через недостатню кількість проведених допінг-проб", - повідомили у федерації.

 

І пояснили, що у відбірковий період перед головними офіційними міжнародними турнірами сезону кожен легкоатлет повинен здати відповідну кількість змагальних та позазмагальних допінг-проб.

 

Вказується, що через пандемію і як наслідок – суттєві зміни спортивного календаря змагань і термінів кваліфікаційного відбору на Ігри ХХХІІ Олімпіади, спортсмени, які відібралися на Олімпійські ігри в останні тижні перед закриттям кваліфікаційного вікна, повинні були здати три позазмагальні допінг-проби у дуже стислий, обмежений термін.

 

Як повідомляла «УМ», український плавець Михайло Романчук став бронзовим призером Олімпійських ігор у Токіо.