У Китаї запустили новітню систему дистанційного зондування Землі

10:51, 23.07.2021
У Китаї запустили новітню систему дистанційного зондування Землі

Китайці не перестають дивувати своїми революційними науковими досягненнями

Китай ввів в експлуатацію нову авіаційну систему для проведення детальних спостережень і моніторингу поверхні Землі - Chinese Aeronautic Remote Sensing System (CARSS).

 

Як інформує УМ, про це 23 липня повідомило Сіньхуа.

 

CARSS складається з двох пілотованих літальних апаратів середнього розміру та технології дистанційного зондування. Її розроблено Інститутом інноваційних досліджень аерокосмічної інформації при Академії наук Китаю.

 

Як зазначив віце-президент інституту Дін Чібяо, зображення, отримані за допомогою дистанційного зондування з борту повітряного судна, необхідні для оцінки пошкоджень доріг, зсувів і зруйнованих будинків під час сильних землетрусів або повеней. Технологія дистанційного зондування широко використовується для запобігання й пом'якшення наслідків стихійних лих, картографічної зйомки і складання карт, а також у сільському, водному, лісовому та рибному господарстві.

 

У порівнянні з дистанційним зондуванням Землі з космосу, дані, отримані за допомогою повітряних літальних апаратів, відрізняються вищим дозволом і точністю. Зйомка місцевості може йти безперервно протягом усього дня, забезпечуючи чіткіше зображення.

 

CARSS також містить функції обробки даних у режимі реального часу і супутникового зв'язку, які можуть відігравати важливу роль в операціях реагування на надзвичайні ситуації, в тому числі щодо попередження та пом'якшення наслідків стихійних лих.

 

У період налагодження системи були проведені великі наукові експерименти з дистанційного зондування, польотне калібрування нової апаратури, моніторинг стихійних лих і навколишнього середовища.

 

На наступному етапі система буде доступна користувачам у різних сферах.

 

Нагадаємо, що 19 липня з космодрому у провінції Сичуань стартувала ракета «Чанчжен-2В», яка вивела на орбіту 10-у групу супутників дистанційного зондування.