У викрадені Чауса замішані українські держоргани

09:27, 23.07.2021
У викрадені Чауса замішані українські держоргани

Де зараз перебуває одіозний суддя Микола Чаус наразі достеменно так і не відомо.

Молдовська Генеральна прокуратура закінчила розслідування викрадення українського судді Миколи Чауса, яке трапилося у квітні 2021 року. Правоохоронці дійшли до висновку, що до цього причетні державні структури України.

 

Як інформує УМ, про це повідомила Unimedia.

 

Про причетність до викрадення українських державних структур заявив генеральний прокурор Молдови Александр Стояногло.

 

«Ми встановили людей, які брали участь у викраденні й причетні до держслужб України. Загалом ми закінчили розслідування»,-– заявив прокурор.

 

Він підкреслив, що Молдова вже надіслала в українські служби цілу низку запитів щодо співпраці. Наразі правоохоронці сусідньої держави очікують відповіді.

 

«Наше завдання – встановити осіб, які приїхали з України й проводили відповідні операції тут, у Республіці Молдова», – резюмував Александр Стояногло.

 

Нагадаємо, що 3 квітня адвокат Миколи Чауса повідомив, що його підзахисного викрали невідомі. Сталося це у центрі Кишинева. Інцидент навіть потрапив на відео.

 

Українське МЗС заявило, що Україна не причетна до викрадення екссудді Миколи Чауса у Молдові. Водночас журналісти-розслідувачі "Слідство.Інфо" та RISE Moldova отримали копії паспортів 10 українців, яких молдовські правоохоронці перевіряли у справі щодо зникнення Чауса.

 

9 травня 2021 року у Молдові затримали одного з підозрюваних у викраденні колишнього українського судді.