У Києві відкрили реконструйований Центральний автовокзал

13:24, 22.07.2021
У Києві відкрили реконструйований Центральний автовокзал

Фойє оновленого популярного у киян та гостей міста Центрального автовокзалу

У Києві після досить тривалої і масштабної реконструкції відкрили оновлений Центральний автовокзал. На його ремонт витратили близько 100 мільйонів гривень.

 

Як інформує УМ, про це повідомили у пресслужбі Міністерства інфраструктури.

 

За словами міністра інфраструктури Олександра Кубракова, який взяв участь у відкриті, модернізація автовокзалу стала успішним прикладом державно-приватного партнерства. Очікується, що автовокзал щороку прийматиме до 2,5 млн пасажирів.

 

«У партнерстві з «Київпассервісом» ми перетворили Центральний автовокзал в «аеропорт для автобусів» — сучасний транспортний хаб, де пасажирам зручно і комфортно. Ми повністю змінили бізнес-модель, забезпечили прозорі умови співпраці для перевізників і вже запустили онлайн-сервіс з продажу квитків, з можливістю їх бронювання і викупу на автостанціях. Найближчим часом ми будемо пропонувати пакет ІТ-рішень з управління бізнесом для перевізників», — зазначив очільник компанії «Укрпас» Максим Скляренко.

 

В оновленому автовокзалі розширили кількість платформ з 12 до 30 та створили комфортні зали очікувань і каси. Також у будівлі відкрили фудкорт та готель на 34 номери.

 

Нагадаєммо, що згідно Нового Генплану Києва передбачено будівництво трьох нових автостанцій на околицях міста, а також припинення діяльності Центрального автовокзалу. Згідно із Генпланом, передбачається також будівництво автостанцій «Новобіличі», «Троєщина» та «Лісництво» (вул. Бориспільська). Планується реконструювати станції «Дарниця» та «Полісся».