Через негоду в Україні є загиблі і травмовані

09:28, 22.07.2021
Через негоду в Україні є загиблі і травмовані

Негода знову наробила біди

У результаті падіння дерев в Україні загинуло дві особи та семеро з травмами різного ступеню тяжкості госпіталізовано.

 

Як інформує УМ, про це 22 липня повідомила пресслужба ДСНС на своєму сайті.

 

«На території України внаслідок поривчастого (місцями шквального) вітру та інтенсивного дощу,в результаті падіння дерев загинуло 2 особи та 7 осіб з травмами різного ступеню тяжкості госпіталізовано. Підтоплено 38 приватних житлових будинків та дворогосподарств, евакуйовано 18 осіб», - йдеться, зокрема, в повідомленні.

 

Зокрема, у м. Дружківка та м. Костянтинівка, що на Донеччині, внаслідок падіння дерев 1 особа загинула та 7 осіб госпіталізовано. У м. Дружківка, м. Костянтинівка, м. Слов’янськ, м. Мирноград, смт Ямпіль та с. Кіндратівка Краматорського району пошкоджено 77 покрівель (58 приватних та 8 багатоквартирних житлових будинків, 3 школи та 8 адміністративних об’єктів). Розпилено та прибрано 33 повалених дерева. Роботи завершено. До робіт залучалось 106 осіб та 28 од. техніки ДСНС.

 

У с. Мусіївка Міловського району Луганської області внаслідок падіння конструкцій даху загинула 1 особа. У м. Сватове пошкоджено 2 покрівлі п’ятиповерхових житлових будинків та частково дах міської лікарні, у м. Троїцьке пошкоджено дах школи. На території Сватівського та Сєвєродонецького районів підрозділами ДСНС спільно з комунальними службами розпилено та прибрано 57 повалених дерев. Роботи завершено. Від ДСНС залучалося 39 осіб та 9 од. техніки.

 

Крім того, в ніч на 22 липня внаслідок інтенсивних опадів у вигляді дощу (близько 31 мм, що становить 80% від місячної норми) в Суворівському, Малиновському та Київському районах м. Одеси відбулося підтоплення 38 приватних житлових будинків та присадибних ділянок. Жертв та постраждалих немає. Підрозділами ДСНС евакуйовано 18 осіб з підтоплених будинків. Відкачано близько 2 тис. м3 води.

 

Рівень води з проїзних частин доріг знижується самопливом. Опадів не спостерігається. Роботи тривають. Від ДСНС залучено 93 особи та 20 од. техніки.