Зеленський вирушив на лінію зіткнення з окупованою Абхазією

12:57, 19.07.2021
Зеленський вирушив на лінію зіткнення з окупованою Абхазією

Президент в очікуванні

Українська делегація на чолі з президентом Володимиром Зеленським після приземлення в Батумі вирушила на лінію зіткнення між Грузією та її окупованою територією - Абхазією.

 

Як інформує УМ, про це 19 липня повідомив у Фейсбуці міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

 

«Прямо зараз, одразу після приземлення в Батумі, українська делегація на чолі з президентом їде на лінію дотику між Грузією та її окупованою територією - Абхазією. Це знак солідарності України з Грузією у боротьбі із зовнішньою російською агресією», - написав Кулеба.

 

Він також поінформував, що під час Батумської конференції, в якій візьме участь президент, українська сторона говоритиме про безпеку у Чорноморському регіоні та інтеграцію до ЄС.

 

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський 19 липня здійснює робочий візит до Грузії, у ході якого візьме участь у роботі Батумської міжнародної конференції. Окрім того, буде започатковано діяльність формату «Асоційованого тріо» України, Грузії та Молдови на рівні глав держав. Лідери трьох країн підпишуть Декларацію саміту «Асоційованого тріо» та проведуть спільну зустріч з Президентом Європейської ради Шарлем Мішелем.