В ОАЕ штучно створили дощі у 50-градусну спеку

16:59, 16.07.2021
В ОАЕ штучно створили дощі у 50-градусну спеку

Дощі в Еміратах, нехай і штучно викликані, явно не завадять

В Об’єднаних арабських еміратах випробували нові технології виклику опадів в посушливий літній сезон.

 

Як інформує УМ, про це повідомив еміратський портал прогнозу погоди «Марказит аль-Асіфа».

 

Зазначається, що сильні дощі йдуть з середи в різних районах Об’єднаних Арабських Еміратів, незважаючи на 50-градусну спеку в денний час.Дощі випали на північ від селища Хатта в ОАЕ в Хаджарському гірському масиві, в районах Ваді аль-Хілю, Кальба роуд і Хувайлат.

 

Національне метеорологічне бюро, своєю чергою, також вказало, що дощі пройшли в населених пунктах поблизу міста Аль-Айн столичного емірату Абу-Дабі, де температура піднялася до 47 градусів спеки. Синоптики повідомили, що дощі пішли в ОАЕ влітку, коли в Еміратах не випадають опади, після спеціальних експериментів по засіву хмар.

 

Бюро прогнозів погоди Катару також попередило, що з наступної суботи до середини тижня в країні, де наразі понад 50 градусів спеки в денний час, також можливі дощі попри те, що влітку в Катарі вони ніколи не випадають, а за минулі осінь, зиму і весну слабкий дощ йшов тільки пару раз.

 

У спекотних і посушливих ОАЕ влада активно розробляє технології по викликанню дощів, зокрема, навесні цього року почалося тестування нових способів збільшення обсягу опадів. З цією метою в Еміратах почали використовувати дрони, які можуть викликати дощ за допомогою електричних розрядів в хмарах без використання хімічних сполук. Ці випробування проводить академія SANAD в Дубаї спільно з вченими британського університету Редінга.